BizimDLP Veri Sızıntısı Önleme Yazılımı

Bizim Bulut Ar-Ge Projesinin amacı e-posta, veri tabanı, sanallaştırma, konteynır, DevOps, Sistem ve Ağ İzleme, SIEM, DLP, zafiyet tarama, sızma testi gibi uygulamaların yerli yada açık kaynak (open source) yazılımların üzerine yerli versiyon geliştirilen yazılımlar üzerinden bulut servisleri olarak sunulması milli servetin ülkemizde tutulması, yabancı yazılımlara bağımlılığın ortadan kaldırılması, yerli verinin dışarıya çıkışının önlenmesi, hizmetlerin daha ucuz maliyetlerle alınması, ülkemize daha nitelikli yazılım ve yazılımcıların kazandırılmasıdır.

Söz konusu altyapı, hizmet ve servislerin sunulmasında firmamızın Ar-Ge nitelikli ürün geliştirmesi, bilgi ve teknoloji odaklı imalat kapasitesinin artırılması, personel alımı yoluyla istihdamın artırılmasına katkıda bulunmak ve ekonomik kazanım sağlamak projenin yan amaçlarındandır.

Proje kapsamında geliştirilen BizimDLP yazılımı öz kaynaklarla henüz geliştirme aşamasında olup, çok yakın zamanda ürünleştirilerek siz değerli müşterilerimizin kullanımına sunulacaktır.

BizimSIEM

BizimSIEM Güvenlik Bilgileri ve Olay Yönetimi Yazılımı
Bizim Bulut Ar-Ge Projesinin amacı e-posta, veri tabanı, sanallaştırma, konteynır, DevOps, Sistem ve Ağ İzleme, SIEM, DLP, zafiyet tarama, sızma testi gibi uygulamaların yerli yada açık kaynak (open source) yazılımların üzerine yerli versiyon geliştirilen yazılımlar üzerinden bulut servisleri olarak sunulması milli servetin ülkemizde tutulması, yabancı yazılımlara bağımlılığın ortadan kaldırılması, yerli verinin dışarıya çıkışının önlenmesi, hizmetlerin daha ucuz maliyetlerle alınması, ülkemize daha nitelikli yazılım ve yazılımcıların kazandırılmasıdır.

Söz konusu altyapı, hizmet ve servislerin sunulmasında firmamızın ar-ge nitelikli ürün geliştirmesi, bilgi ve teknoloji odaklı imalat kapasitesinin artırılması, personel alımı yoluyla istihdamın artırılmasına katkıda bulunmak ve ekonomik kazanım sağlamak projenin yan amaçlarındandır.

Proje kapsamında geliştirilen BizimDLP yazılımı öz kaynaklarla henüz geliştirme aşamasında olup, çok yakın zamanda ürünleştirilerek siz değerli müşterilerimizin kullanımına sunulacaktır.

BizimGÖZ Monitör Yazılımı

Tüm cihazları tek bir yazılım üzerinden izleyin!
Güvenlik ekipleri, ağ operasyonları, dahili ve harici teknik destek ekipleri farklı nedenlerle BT cihazlarına log ve uyarılara erişmek istiyor… ve BT Operasyonlarının kendilerine bunu sağlamasını istiyorlar. BizimGÖZ tüm BT ekipmanlarınızın log ve uyarılarını toplarken, ekiplerin yalnızca görmeleri gereken verileri görmelerini sağlama iş yükünü ortadan kaldırmak için her şeyi bir araya getirir.

Güvenlik duvarları, ethernet anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular, veri depolama üniteleri, yedekleme sistemleri, ortam izleme sistemleri, kesintisiz güç kaynakları, uygulamalar, sanallaştırma platformları, DC, DHCP, DNS, SQL vb servisler, daha ismini sayamadığımız birçok cihazın sağlık, performans, trafik ve hataları anlık izlenirken olağanüstü durumlar loglanır, uyarı olarak ilgililere gönderilir.

Problemlerinizi ortaya çıkarın!

Sistemlerinizde neler olup bittiğini, hangi kaynaklara dikkat edilmesi gerektiğini, yavaşlama veya kesintiye neyin neden olduğunu belirleyip bunlara yanıt verebilmek çok değerlidir. Günlük verilerini ve ölçümlerini sorunsuz bir şekilde toplamak, birleştirmek ve analiz etmek için BizimGÖZ’ü kullanabilir, sorunları hızlı bir şekilde çözmek için esnek ve kapsamlı uygulama ve ağ izleme stratejileri oluşturabilirsiniz.

Binlerce log içerisinden kritik olanları bulun!

Kullanıcılarınız sorunları sizden önce yakalamamalıdır. Log ve uyarılar, kuruluşunuz genelinde meydana gelen olayların yegane delilidir. BizimGÖZ, sizi karmaşaya sokmadan kritik olayları gelişmiş uyarı yetenekleri size bildirir. Potansiyel şüphelileri analiz edebilir, sorunların kaynağını belirleyebilir ve müşterileriniz etkilenmeden önce bunları hızla düzeltebilirsiniz.

İzleme yükünü bize bırakın, siz işinize odaklanın!

Uzman NOC ekiplerimiz BizimGÖZ yazılımı ile tüm BT ekipmanlarınızı 7/24 esasına göre izler, kritik uyarıları anında bildirir, isterseniz sizin yerinize aksiyon alır.

Akıllı Şehirler

Kent sakinlerinin refahını sürdürülebilir bir şekilde sağlayabilme ihtiyacı ülkeleri ve şehirleri yeni teknoloji ve yenilikçi yaklaşımları değerlendirmeye yönlendirmektedir. Bu motivasyon, teknoloji ve çözümlerinin bütüncül ve sistematik olarak ele alınması ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanmasında, paydaşlar arası iş birliği ile geliştirilen birlikte çalışabilir sistemlerin veri ve uzmanlığa dayalı olarak gelecek öngörüleriyle beklenti ve problemleri karşıladığını güvence altına alan Akıllı Şehir yaklaşımı çözüm olmaktadır.

Akıllı Şehir ile amaçlanan:
» Şehrin mevcut ve gelecek beklenti ve problemlerini şehrin tüm mekânlarında ve sistemlerinde tetikleyici güç hâline getirmek,
» Fiziksel, sosyal ve dijital planlamayı birlikte ele alabilmek,
» Ortaya çıkan zorlukları sistematik, çevik ve sürdürülebilir bir şekilde öngörmek, tanımlamak ve karşılamak,
» Şehir içindeki organizasyonel yapılar arası etkileşimi sağlayarak bütünleşik hizmet sunumu ve yenilik üretme potansiyelini ortaya çıkarmaktır.

Akıllı şehirler, şehrin planlamasını, yönetimini, inşasını, akıllı hizmetleri kolaylaştıracak Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim, Büyük Veri ve entegre Coğrafi Bilgi Sistemleri gibi yeni nesil bilgi iletişim teknolojilerinin uygulandığı yeni bir kavram ve yeni bir modeldir.

Akıllı Şehirler Çözümlerimiz:
» Akıllı şehir aydınlatma sistemi
» Akıllı atık toplama sistemi
» Akıllı sayma ve istatistik çıkarma sistemleri
» Akıllı trafik sistemleri

SCADA Sistemleri

Fabrika otomasyonu, üretimde insan iş gücünü azaltıp, dijital kontrol sistemlerine geçerek fabrikayı yüksek verim ve rekabetçi maliyetleriyle sektörde öne çıkarmayı amaçlayan otomasyon sistemidir. Fabrikadaki farklı proseslerin birbiriyle entegrasyonunu ve haberleşmesini sağlayarak; ürün girdi ve çıktılarını doğru ilişkilendirmek, üretimin her aşamasını gözlem ve kontrol edebilmek, sektöre özel otomasyon çözümleri sunmak fabrika otomasyonunun genel amacıdır.

Bir fabrikada, üretim hatlarının veya proseslerinin tamamıyla esnek, her ekipmanın kontrol edilebilir ve izlenilebilir olması, sistemin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir. Otomasyon sistemlerinde sıkça tercih edilen SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) yapısı ile tüm üretim hattı, bir veya birden fazla proses ve bu proseste bulunun her türlü analog ve dijital sinyallerin anlamlandırılmış karşılıkları, cihazların diagnostik verileri ve prosesle ilgili diğer veriler, grafik tasarımı sayesinde anlaşılır ve kullanılabilir gösterimi ve sistemin kontrolü yapılabilir.

SCADA yapısı sayesinde üretim ve prosesler tek bir noktadan gözlem ve kontrol edilerek fabrikaya, zaman, maliyet, kalite konularındaki avantajları ile sonuçta ciddi bir kâr sağlamaktadır.

Nesnelerin İnterneti (IoT)

Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Fabrikaların Otomasyonu
Nesnelerin İnterneti (IoT), internet üzerinden diğer cihaz ve sistemlerle veri bağlantısı ve paylaşımı amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer gömülü fiziksel nesnelerin ağıdır. Bu cihazlar, sıradan ev nesnelerinden gelişmiş endüstriyel araçlara kadar değişiklik gösterir. Bugün 7 milyardan fazla birbirine bağlı IoT cihazı vardır.  Uzmanlar bu sayının 2020’ye kadar 10 milyara ve 2025’e kadar 22 milyara kadar çıkabileceğini tahmin ediyorlar.

IoT bağlantılı nesneler düşük maliyetli hesaplama, bulut, büyük veri, analitik ve mobil teknolojiler aracılığıyla verileri minimum insan müdahalesiyle paylaşabilir ve toplayabilir. Dijital sistemler, bu hiper bağlantılı dünyada bağlantılı nesneler arasındaki her etkileşimi kaydedebilir, izleyebilir ve ayarlayabilir. Fiziksel dünya dijital dünya ile buluşarak iş birliği yapar.

Fabrika otomasyonu, üretimde insan iş gücünü azaltıp, dijital kontrol sistemlerine geçerek fabrikayı yüksek verim ve rekabetçi maliyetleriyle sektörde öne çıkarmayı amaçlayan otomasyon sistemidir. Fabrikadaki farklı proseslerin birbiriyle entegrasyonunu ve haberleşmesini sağlayarak; ürün girdi ve çıktılarını doğru ilişkilendirmek, üretimin her aşamasını gözlem ve kontrol edebilmek, sektöre özel otomasyon çözümleri sunmak fabrika otomasyonunun genel amacıdır. Fabrikada dijital dönüşümün avantajlarından bazıları;
» Üretim hızını arttırmak
» Hata oranını düşürerek ürün standardını sağlamak
» Karşılaşılan problem ve arızaları en aza indirgemek ve hızlı çözüm imkanı sunmak
» Personel kaza ve sakatlanma risklerini azaltmak
» Personel giderlerini düşürmek
» Detaylı sistem analizi ile genel durum kontrolü
» Sistemi uzaktan takip edebilmek ve anlık veri alışveriş imkanı sağlamak

Fabrika Endüstri 4.0

Akıllı Fabrikalarda imalat sürecini optimize eden yazılımlar, modelleme, nesnelerin interneti (IOT), büyük veri ve otomasyon sistemleri kullanılır. Akıllı Fabrika, pazarda dinamik ve rekabetçi olabilmek ve üretim verimliliğini artırmak için ileri bilişim ve üretim teknolojilerinden faydalanır. Akıllı Üretim, Sanayi Devrimi veya Endüstrisi 4.0 teknolojilerinden faydalanır. Üretim Yürütme Sistemi (MES) yazılımıyla üretim hatları ile sistemleri arasındaki üretim süreçleri senkronize edilir. Bu sistem fabrika düzeyinde üretimi yönetme ve izleme süreçlerini kontrol eder. Amacı, verimliliği arttırmak ve genellikle ürünlerin üretim sürelerini azaltmaktır. MES kullanıcı arayüzleri, izleme ve raporlama modülleri, makine öğrenmesi algoritmaları, IOT ve sensörler ile veri toplama, otomatize edilmiş üretim hatları, robotik kollar, PLC ve HMI’lardan oluşur.

ASIRDX yerinde keşif ile fabrikanızın mevcut durumunu analiz eder; işlem, süreç ve üretim hattınızın optimizasyonu için gerekli yazılım ve donanım ihtiyacını göre çıkarır, anahtar teslimi projeyle fabrikanızı endüstri 4.0 standarlarına uygun olarak yapılandırır.

Oteller

ASIRDX HPE ve Aruba’nın en üst seviyede Platin Partner’dir. Sektördeki gücü ile Aruba ürünlerini sizlere en uygun maliyetlerle sunarken, sertifikalı ve uzman mühendislerle kurulum ve konfigürasyonlarını profesyonelce yapabilir.
Otelinizdeki BT sistem donanımı, sunucu, storage, yedekleme sistemi ihtiyaçlarınızı HPE markalı ürünlerle çözeriz. Otel Varlık Yönetim Sistemi (PMS) ihtiyaçlarınıza çözümler Opera, Cloudbeds, Sirvoy, Mews System, Protel vb. ile sunabiliriz.

Otellerin zayıf akım, bakır ve fiber data, ses, şebeke, UPS, akıllı TV, kapı, kamera ve güvenlik sistemi altyapılarının yapısal kablolaması anahtar teslimi projelerle yapılmaktadır. Proje aşamaları; yerinde keşif, analiz ve tasarım, tasarıma uygun donanım ve çözümlerin önerilmesi, kurulum, devreye alma ve işletme hizmetleri şeklindedir. Proje sonrası profesyonel danışmanlık hizmetleri, parçalı ürün garanti paketleri, ticket bazlı arıza ve problem çözümleri, teknik destek ve danışmanlık sözleşmeleri sunulmaktadır.

Otel data altyapısında kullanılacak kablolu ve kablosuz network altyapısının donanım ve yazılım bileşenleri, switch, firewall, wifi erişim cihazları (AP) satışı, kurulum ve konfigürasyonu yapılmaktadır. Cat5E, Cat6 ve Fiber Optik multimode singlemode yapısal altyapı kablolama, fiber optik sonlandırma, OTDR, Class D, Class E Data testleri sertifikalı ve tecrübeli personelimiz tarafından yerine getirilmektedir.

Birçok otelde müşteriler internete bağlantı ve güvenlik sebebi ile cihaz kullanımında problem yaşıyor. Aruba’nın oteller için geliştirmiş olduğu wifi bağlantı ürünleri ile müşterilerinize güvenilir ve sorunsuz bir şekilde kablosuz internet bağlantısı sağlayabiliriz. Birden fazla lokasyonlu otellerin wifi sistemini bulut yönetim yazılımlarıyla tek merkezden yönetebiliriz. Ayrıca, yönetilen servis modeliyle işletmelerinizdeki tüm network cihazlarını ASIRDX yönetir, tüm cihaz ve sistemlerinizi 7/24 esasına göre izler ve olası arıza ve problemlere anında çözüm bulur. Size sadece işinize odaklanmak kalır. ASIRDX, Aruba Yönetilen Servisler iş ortağıdır.

Stadyum & Kongre Merkezi & Konferans Salonu

ASIRDX, HPE ve Aruba’nın Platin iş ortağıdır. Sektördeki gücü ve tecrübeli mühendisleriyle Aruba Network ürünlerini sizlere en uygun maliyetlerde ve profesyonel çözümlerle sunar.

Stadyum gibi büyük alanların zayıf akım, data, ses, şebeke, UPS, kamera ve güvenlik sistemlerinin yapısal kablolamasını anahtar teslimi projelerle yapılmaktadır. Yerinde keşif ile ihtiyaçlarınız belirlenir, analiz ve tasarım ile projelendirilir, projeye uygun donanım ve teknoloji önerilir, kurulur ve devreye alınır. Proje sonrası profesyonel danışmanlık hizmetleri, parçalı ürün garanti paketleri, ticket bazlı arıza ve problem çözümleri, teknik destek ve danışmanlık sözleşmeleri sunulur.

Kampüs gibi büyük alanların data altyapısında kullanılacak kablolu ve kablosuz network donanım (switch, firewall, wifi) ve yazılım bileşenlerinin optimum maliyetlerle satışı, müteakiben kurulum ve konfigürasyonu yapılır. Cat5E, Cat6 ve Fiber Optik multimode singlemode yapısal altyapı kablolama, fiber optik sonlandırma, OTDR, Class D, Class E Data testleri sertifikalı ve tecrübeli personel tarafından yerine getirilmektedir.

ASIRDX, Aruba Yönetilen Servisler iş ortağıdır. İsterseniz yönetilen servis modeliyle işletmelerinizdeki tüm network cihazlarınızı ASIRDX yönetir, 7/24 esasına göre izler ve arızalara anlık çözüm bulur. Size sadece işinize odaklanmak kalır.

Üniversite Kampüsleri

Asır Digital Bilgi Sistemleri HPE ve Aruba’nın Platin iş ortağıdır. Sektördeki gücü ve tecrübeli mühendisleriyle Aruba Network ürünlerini sizlere en uygun maliyetlerde ve profesyonel çözümlerle sunar.

Üniversite kampüsleri gibi büyük ve dağıtık lokasyonların kablolu ve kablosuz BT ağlarını basit ve güvenli altyapı ile optimum veri bağlantı hızlarında tek bir noktadan yönetebileceğiniz şekilde anahtar teslimi projelerle yapılandırabiliriz. Yerinde keşiflerle ihtiyaçlarınız belirlenir, analiz ve tasarım ile projelendirilir, projeye uygun donanım ve teknoloji önerilir, kurulur ve devreye alınır. Proje sonrası profesyonel danışmanlık hizmetleri, parçalı ürün garanti paketleri, ticket bazlı arıza ve problem çözümleri, teknik destek ve danışmanlık sözleşmeleri sunulur.

ASIRDX, Aruba Yönetilen Servisler iş ortağıdır. İsterseniz yönetilen servis modeliyle işletmelerinizdeki tüm network cihazlarınızı ASIRDX yönetir, 7/24 esasına göre izler ve arızalara anlık çözüm bulur. Size sadece işinize odaklanmak kalır.